Sunday, 24 August 2008

Oskaras Korsunovas

Jeg strever med Fosses dramatikk, og det har jeg alltid gjort. Men det betyr ikke at jeg ikke ser stykkene hans. Jeg jobber altså med saken. I Europa er han blandt de aller mest spilte dramaitkerne, det må være noe her jeg ikke ser... Hans religiøse metafysikk gjør ikke saken noe enklere.

På Lundsneset er det rett før jeg omvendes. Sjelden har jeg sett flottere teater enn dette. Regissøre Oskaras Korsunovas, komponist Gintaras Sodeika og scenograf Peter Lundquist har skap en forestilling helt uten sidestykke!

Slik ser Desse Auga i regi av Korsunovas ut i det månen stiger opp over Lundsneset
Oskaras Korsunovas regnes som litauisk teaters "wonderboy" og født i Vilnius i 1969. Han har studert ved Kunstakademiet i hjembyen, men allerede 20 år gammel fikk han ansvaret for den første av mange oppsetninger på Litauens Nasjonalteater, og flere av disse ble prisbelønnet på ulike festivaler, blant andre på Edinburg Fringe Festival.

1 comment:

femiknitter said...

det er ikke så vanskelig å få lyst på eventyr i landskap av dette - kanskje er det kjølig nok til at jeg kan benytte dette http://femiknits.blogspot.com/2008/08/my-beautiful-home-coming-shawl.html om jeg skal se det?