Friday, 8 August 2008

høsten

Høsten har begynt og det betyr, blant mye annet, mer strukturert lesing og skriving. Jeg skal forelese for BA studenter i samtidskunst, skrive kunstkritikker, redigere en utstillingskatalog og holde innlegg på flere konferanser. Og forhåpentligvis også klare å rydde meg plass til egen essay-skriving (godt at det følger netter også etter travle arbeidsdager...)


Denne uka har jeg arbeidet mest med kurset i samtidskunst, lest meg opp på ting jeg hadde glemt og sjekket ut nye interessante kilder.

Jeg har lest Stallabrass (som jeg ikke synes er særlig god), Freeland (som jeg liker veldig godt), Pollock (som er en dyktig tenker, men litt vanskelig å komprimere ned i studentvennlig sideantall...), Korsmeyer (som kan bli et godt supplement), Elkins (som foruten å være et nyttig supplement til Stallabrass, har en riktig fin hjemmeside) og sist men ikke minst: Perrys tekstsamling (som jeg liker veldig godt!)

Ut av all denne lesingen skal det forhåpentligvis springe en del interessante forelesningstimer og seminarer - !

ill. Mary Kelly Mary Kelly: Flashing Nipple Remix (2005)

2 comments:

Maria said...

Så spennende jobb det høres ut at du har!!! hva slags fagkompetanse ligger bak alle disse ulike oppdragene??? Syns det er spennede med boktipsene dine, har nå lest det meste av Helle Helle i sommer takket være dine tips!! Desverre er jeg novise i å lese engelsk, skjønnlitteratur, har lest endel helsefaglig stoff på engelsk, men det blir noe annet liksom. Men skjønner det kanskje kan være lurt å bare kaste seg ut idet og trene!!!

siggen said...

Så fint!
Ja, min erfaring med engelsk er at det bare er å sette i gang, og akseptere at det er noen ord som henger litt i løse luften, for som regel gir de seg selv i den store sammenhengen.
Hvis du mot formodning er i Stavanger kan jeg reklamere litt for dette:
25. september: Forskningsdagene: Kjønn og litteratur - et møte med nye, nordiske stemmer i litteraturen. Arrangementet finner sted kl 12.15- 13.15 på rom G-101 i Arne Rettedals hus, Universitetet i Stavanger. (Her skal jeg snakke om Christina Hesselholdt)se mer her: http://www.uis.no/forskning/kultur/feministisk_teori_og_kjoennsforskning/article10768-1424.html
og ja, fagkompetanse:
hovedfag i allmenn litteraturvitenskap, med kunsthistorie og -teori, arkitektur & film i fagkretsen