Wednesday, 28 July 2010

Today I will visit Peter Handke in der Niemandsbucht

When not writing I read (or knit: to give my spinning thoughts a rest). I read Mircea Cartarescu, Peter Handke, Natalia Ginzburg and Mette Moestrup.


And I read the brilliant Norwegian author Tomas Espedal, who says:

Jeg skriver for andre som skriver. Det er ingenting forfattere liker bedre enn å få vite hva andre forfattere arbeider med og hvordan de gjør det. Vår pornografi er jo å se Marguerite Duras ved skrivebordet og konstatere at hun har to penner, at hun har papiret sånn, at hun skrev mellom to og fire, osv. Det er dette jeg leser mest av selv. Å lese om arbeidsprosessene til andre forfattere er noe av det beste en forfatter kan gjøre. (…) Jeg tror ikke lenger på fortellingen og fiksjonen. Jeg er glad for at det finnes noen som skriver gode fortellinger, men det interesserer meg ikke.

Blir du noen gang misunnelig når du leser? Jaja! Virkelig! Jeg blir faktisk ofte knust. Peter Handkes ”Mitt år i ingenmannsbukten” (1994) tok nesten livet av meg. Jeg forstår den dag i dag ikke hvordan han klarte å skrive den boken. Den gjorde meg så misunnelig at jeg holdt på å gi opp som forfatter –

fra Bokvennen 2.10

This is my world. Today I will visit Peter Handke in der Niemandsbucht

No comments: