Wednesday, 16 July 2008

jeg jobber igjen

- og det er deilig!

Tre ukers ferie var godt, nå skal nye krefter brukes! Muligens vil det dukke opp noen feriebilder etter hvert, enn så lenge nøyer jeg meg med et par litteraturtips:
Dette er en bok som ble anbefalt meg av en klok dame, en bok som jeg slett ikke ville trodd at jeg skulle like, men gjett om jeg gjør. Muligens betyr det, på et privat arbeidsmessig plan, at det er på tide med et par naturvitenskaplige bølger etter årtier i filosofiske farvann? Selvfølgelig er det ikke enten eller, men filosofi, psykologi og sosiologi kommer til kort hvis de alene skal si oss det vesentlig om menneskets væren i verden - også når det gjelder intime relasjoner og situasjoner. Faktisk sier denne boken mer om meg og mitt liv enn noe annet jeg har lest på riktig lenge.
Her finnes mer om boka og Pinker.
Som sagt, det er ikke enten eller - men både og. Prosa og faglitteratur er bra, men bilder og modeller blir bedre til mer komplekse de er. Så altså, vil vi vite noe om livet må vi også ta med kunsten. Her er et par romaner som er sjeldent gode på mellommenneskelige relasjoner, og som språklig sett gir mye underveis i lesingen:
Patrick Gale Rough Music

Patrick Gale Notes from an Exhibition
- og ja, for dem som har øyne finnes det interessante sammenhenger mellom disse romanene og Pinkers bok. Hvordan jeg kom til å snuble over Patrick Gales bøker er jeg ikke sikker på, men jeg vet at jeg skal lese mer av ham i tiden som kommer.

1 comment:

femiknitter said...

:) - så er vi to! her jobbes det også masse... jeg der framtil noen barestrikkeogskjønnlitteræreferiedager&uker til høsten. her var det mye spennende!! ha en dejlig dag...