Sunday, 25 May 2008

stille stund før dagen begynner

Hagen sett fra kjøkkendøra. Først går vi ut på en liten overbygget terrasse hvor vi kan søke ly på dager som er mindre solrike enn denne.
To trinn ned finnes et åpenere rom for varme dager. På et lunt sted har peonene allerede lenge vært i blomst. Hele stedet gir meg et godt fargekick akkurat nå. Det er dette jeg ser fram til når jeg sliter meg gjennom årets tre første måneder: å gå barbeint ut i en blomstrende hage - det ligner mistenkelig på lykke!Her nytes morgenens caffe latte sammen med et strikketøy som vokser i behagelig fart. Har satt i gang med ermene for å kunne planlegge garnforbruket litt bedre. Ulemepen med å kjøpe garn langt vekk-i-fra er at det blir nokså trøblete om jeg ikke skulle få nok med første forsendelse. Så bolens lengde avgjøre av mengden garn jeg har til overs etter at ermene er strikket.

2 comments:

femiknitter said...

*det* kaller jeg å ta det som det kommer :) jeg tror snart jeg skal steke meg litt marinert lam på gasskomfyren min - og ha noen råstekte poteter med hvitløk og vårløk til - og antagelig noe oppstykket aubergine. jeg har følelsen av at det blir vanskelig å styre unna et lite glass rødvin til dette - men det må bli med det ene - ellers blir jeg altfor nytende og ikke produktiv nok resten av dagen og kvelden! jeg har tross alt en vei å gå enda før jeg er helt der jeg ønsker å være. intens jobbing i morgen også: seminar og godt selskap tirsdag til torsdag på vakre schæffergården m/ jagtslott og park - avsluttet med kua-seminar og stridsberg - og deretter langhelg til søndag formiddag (muligens med en kort arbeidsdag fredag) m/ besøk av en veldig god venninne fra grimstad. jeg håper været blir slik at vi fortsatt får nydt københavn - også utendørs... uansett; da kan jeg ta et par glass vin uten overhengende deadlines å tenke på!

femiknitter said...

ps. jeg heller oppi et glass hyldeblomstsaft til deg også, her fra solkroken min i balkongdøråpningen... pcen min tåler ikke de store varmedosene på balkongen i lengden, så jeg sitter inne med døren på vidt gap.